Web Analytics Made Easy - Statcounter

این نماینده مجلس درخصوص اینکه در لایحه بودجه ۱۴۰۰ چه مقدار به بیمه ناباروری اختصاص داده شد، گفت: بیمه ناباروری از موضوعاتی است که هم در بودجه ۱۴۰۰ طرح شده و هم در طرح جوانی جمعیت مبلغی به آن تعلق گرفته است.

به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری دانشجو، موضوعات حوزه زنان، خانواده، ازدواج، اشتغال جوانان و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. ازجمله مهم‌ترین مسائل و دغدغه‌های امروز جامعه ماست که نیازمند به نگاه جدی نمایندگان مجلس برای رسیدگی به آنها دارد.

به همین منظور به سراغ زهره الهیان رئیس کمیته حقوق بشر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و همچنین عضو فراکسیون زنان مجلس یازدهم رفتیم تا گفتگویی پیرامون اشتغال زنان، ازدواج جوانان و دغدغه‌های متعددی که گریبانگیر اقشار مختلف شده است، داشته باشیم.

زهره الهیان، عضو فراکسیون زنان مجلس یازدهم درخصوص وضعی حمایت سازمان‌های مردم نهاد از زنان سرپرست خانوار گفت: در دهه‌های اخیر شاهد تغییر ملموس در جمعیت تحصیل‌کرده ایران بوده‌ایم. دختران نه تنها به اندازه پسران به دانشگاه راه یافته‌اند که در سال‌هایی شمار جمعیت دخترانی که به دانشگاه‌ها وارد شده‌اند، از شمار پسران پیشی گرفته است. به این ترتیب ما با میلیون‌ها زن تحصیل‌کرده‌ای مواجه هستیم که دنبال به کار گرفتن دانش و تخصص خود در بازار کار هستند. 

وی در ادامه گفت: شمار زنان سرپرست خانوار در ایران در سال‌های اخیر به دلایل مختلف افزایش یافته است. افزایش نرخ طلاق یکی از دلایل این امر است. در این شرایط زنان نیاز به کار دارند و بررسی‌ها نشان می‌دهد اگرچه روی کاغذ همچنان این مردان هستند که درصد بالایی از جمعیت شاغل را به خود اختصاص داده‌اند، اما به نسبت گذشته زنان بیشتری کار می‌کنند.

نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: این زنان ممکن است نتوانند موانع را رد کرده و در شمار شاغلان رسمی درآیند. این خود آسیبی جدی است، چراکه شغل غیررسمی در ایران برابر با محرومیت از بسیاری از حقوقی است که یک فرد شاغل باید دارا باشد.

الهیان که در دوره هشتم مجلس شورای اسلامی حضور داشت، گفت: از موضوعات مهمی که از ابتدای کار مجلس یازدهم در دستور کار قرار گرفت، بحث جمعیت و حمایت از خانواده است. امروزه خانواده های ایرانی با مشکلات عدیده ای روبه رو هستند. این مشکلات باعث شده خانواده ها کمتر به مساله فرزندآوری فکر کنند. و موانع پیش روی خانواده ها در مساله فرزندآوری مقوله ی جدی می باشد که در دهه های گذشته به آن توجه کمتری شده است. شرایطی که الان داریم شرایط مساعدی نیست، در وضعیت هشدار هستیم و طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی از باب پیری جمعیت به سوی وضعیت بحران می رویم و تا سال 2030 در یک مدت کوتاه یک کشور با جمعیت سالمند خواهیم داشت.

وی افزود: برای حمایت از این جمعیت سالمند زیرساخت مناسب برای حمایت را نداریم. از سویی نیروی جوان و کارآمد پویا نخواهیم داشت و حداقل میزان را در سال های آینده خواهیم داشت که این باعث می شود ایران از نظر رشد اقتصادی، چرخه اقتصادی، تولید وزمینه های مرتبط و... دچار مشکلات جدی شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه همواره یکی از اقشاری که مورد توجه بوده اند زنان بی سرپرست خانوارند حتی زنان خانه دار، افزود: معمولا تسهیلاتی که به جوامع مختلف اختصاص پیدا می کند به افراد کارمند و قشر حقوق بگیر تعلق می گیرد. زنان خانه دار بخش بزرگی از مسئولیت جامعه را به دوش می کشند اما اغلب نادیده گرفته می شوند. برای بیمه این افراد تسهیلاتی قائل شده ایم. برای خانم های دانشجو شرایطی فراهم کرده ایم تا بتوانند با مدیریت زمان و برداشته شدن سقف زمانی فعلی برای فارغ التحصیلی بتوانند به ادامه تحصیل بپردازند و فرزندان خود را بزرگ کنند و دوران بارداری را سپری کنند و دوران شیردهی را بگذرانند.

الهیان در ادامه گفت: بقیه اساتید و هیئت علمی تسهیلاتی قائل شدند تا دانشجویانی که دارای فرزند هستند یا دوره بارداری را می گذرانند را برایشان امتیاز ویژه ای قائل شوند و امتیازهای مختلفی برای گروه کارمند در نظر گرفته شود. مجموعا این طرح تصمیمات خوبی برای خانواده ها در نظر گرفته و امیدواریم باعث از بین رفتن موانع و ایجاد گشایش پیش روی خانواده ها به ویژه خانواده های دارای فرزند شود.

این نماینده مجلس درخصوص اینکه در لایحه بودجه 1400 چه مقدار به بیمه ناباروری اختصاص داده شد، گفت: بیمه ناباروری از موضوعاتی است که هم در بودجه  1400 طرح شده و هم در طرح جوانی جمعیت مبلغی به آن تعلق گرفته است. حدود 3/5 میلیون زوج جوان داریم که متاسفانه به جهت ناباروری امکان فرزندآوری را ندارند. حمایت لازم از آنها صورت نمی گیرد. به دلیل هزینه های بالای درمان باعث شده خیلی از آنها نتوانند بچه دار شوند.

وی افزود: در این طرح ما راهکارهایی ارائه دادیم. در لایحه بودجه و طرح جمعیت بودجه ای برای این گروه در نظر گرفته شده است. در طرح جمعیت گسترش مراکز درمان و ناباروری را خواستار شدیم. در دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز درمانی تابعه مراکز درمان ناباروری ایجاد شود. هدف این است در مناطق محروم و روستاها هم این مراکز ایجاد شود.

عضو فراکسیون زنان در پاسخ به این سوال که این مراکز ناباروری خروجی لازم برای جبران کاهش جمعیت داشته‌اند یا خیر، تصریح کرد: هر چند بر اساس آمار غیررسمی ناباروری در 10 تا 15 درصد از زوج ها دیده می شود، اما به گفته متخصصان با توسعه علم پزشکی و پیشرفت تکنولوژی ها، اکثر نازایی ها قابل درمان است. لذا طی دو دهه اخیر گام های بلندی در رابطه با تشخیص و درمان ناباروری برداشته شده و بیش از 70 درصد از زوج های نابارور با استفاده از روش های موجود صاحب فرزند شده اند.

الهیان در ادامه افزود: البته زمان را میتوان یکی از عوامل تشدیدکننده ناباروری دانست که متأسفانه برخی از زوج‌ها به دلایلی مانند مسائل مالی، دشواری رفت‌وآمد و یا توصیه‌های نادرست اطرافیان، به سراغ درمان‌های متفرقه و بی‌اثر می‌روند و با این کار شانس درمان مؤثر را از دست می‌دهند. هرچه زمان بیشتری از ناباروری گذشته باشد، احتمال تشدید علت ناباروری و دشوارتر شدن و پرهزینه‌تر شدن درمان بیشتر می‌شود که اگر در این مورد فرهنگ سازی درست انجام گیرد تعداد قابل توجهی از این مشکلات مرتفع خواهد شد

این نماینده مجلس گفت: مراکز ناباروری بعضا برقرار بوده ولی به جهت هرینه های بالای درمان ناباروری قطعا خروجی مطلوب را نداشتیم. چون توان پرداخت هزینه ها را نداشتیم.

الهیان عضو کمیسیون امنیت ملی در پاسخ به این سوال که چه تسهیلاتی برای رفع مشکلات کارگران زن پیشنهاد شده، تصریح کرد: کارگران زن طیف وسیعی از زنان ما هستند که امروز چرخ اقتصاد روی دستان توانمند آنها می چرخد و در عین شغلی که به عهده دارند وظیفه مادری را به عهده دارند که بار مضاعفی بر آنها تحمیل می کند. در نظر گرفتن شرایط ویژه برای این عزیزان در طرح جمعیت مدنظر قرار گرفته از قبیل مرخص زایمان و مرخصی دوران شیردهی و ایجاد مهدهای کودک در کنار مراکزی که این ها مشغول به کار هستند و برخی تسهیلاتی که در قالب ودیعه مسکن می تواند به کمک زنان کارگر بیاید. یکی از نکات مثبت طرح جمعیت اختصاص دادن بسته های تغذیه ای و بهداشتی رایگان و یا رایانه به خانواده های با سطح درآمد پایین است که به زنان کارگر هم تعلق پیدا می کند.

وی با بیان اینکه در همه جای جهان زنان از نابرابری جنسیتی رنج می‌برند، گفت: این نابرابری خود را در مشارکت پایین اقتصادی، سیاسی، شغلی و ... نشان می‌دهد. در حوزه سیاسی برخی کشور‌ها طرح تبعیض مثبت را اجرا کرده‌اند، به این معنا که با دادن امتیازاتی زمینه حضور بیشتر زنان در مناصب اجرایی و سیاسی را فراهم کرده‌اند. در سال‌های گذشته بحث تبعیض مثبت در ایران هم مطرح بود، برای مثال عنوان می‌شد که درصدی از کرسی‌های مجلس را برای زنان خالی نگه دارند. در حوزه اقتصادی و شغلی نیز می‌توان تا زمان بهبود وضعیت زنان و برقراری برابری نسبی چنین تبعیض‌هایی را به وجود آورد. واقعیت این است که این رویکرد که کار کردن ویژه مرد است و خانه‌داری ویژه زن در حال کمرنگ شدن است. اکنون زنان بیشتری در جست‌و‌جوی کار هستند و فعالیت آنها ثابت کرده می‌توانند به خوبی در زمینه‌های مختلف ایفای نقش کنند.

الهیان درخصوص طرح جوانی جمعیت که مراحل آخر خود را می گذراند، تصریح کرد: این طرح تبدیل به قانون می شود که برای 50 سال اجرا شود. البته در ابتدا حدود 3 تا 5 سال به صورت آزمایشی انجام می شود و ایرادات آن برطرف و پس از تکمیل آن قانون دائمی می شود که دستگاه ها موظف به اجرای آن و مجلس موظف به نظارت به اجرای آن است.

منبع: خبرنامه دانشجویان ایران

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نمایندگان مجلس زهره الهیان زنان سرپرست خانوار فراکسیون زنان بیمه ناباروری نماینده مجلس مجلس یازدهم خانواده ها طرح جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۶۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی

به گزارش همشهری آنلاین راهنمای قبلی درباره غربالگری سرطان پستان انجام ماموگرافی را در زنان از ۵۰ سالگی به بعد توصیه می‌کرد. افزایش زنان جوان‌تری که در سنین پایین‌تر (کمتر از ۵۰ سال) دچار سرطان پستان می‌شوند، انگیزه تجدیدنظر اخیر بوده است.

غربالگری زودهنگام‌تر باعث نجات جان شمار بیشتری از زنان به خصوص زنان سیاه‌پوست می‌شود که با احتمال ‍۴۰ درصد بیشتر ممکن است به علت سرطان پستان بمیرند.

کارشناسان می‌گویند شواهد اخیر ازجمله بررسی‌های همه‌گیرشناختی نشان می‌دهد که میزان تشخیص سرطان پستان در دهه ۴۰ زندگی به طور مداوم در حد ۲ درصد در سال در حال افزایش است و غربالگری زودرس در ۴۰ سالگی می‌تواند باعث شود شمار جان‌های نجات‌یافته ۲۰ درصد بیشتر شود.

راهنمای جدید منتشرشده USPSTF می‌گوید هنوز شواهد کافی درباره مؤثرترین راه برای غربالگری سرطان پستان در زنان دارای بافت متراکم پستانی وجود ندارد. حدود نیمی از زنان دارای بافت متراکم پستانی هستند که باعث می‌شوند شناسایی تومورهای بالقوه به‌وسیله ماموگرافی مشکل‌تر شود.

چرا یک سال در میان؟

در حالیکه شیوع سرطان در سنین پایین‌تر در حال افزایش است، این پرسش مطرح می‌شود که چرا راهنمای جدید به جای توصیه به انجام ماموگرافی سالانه انجام یک سال در میان آن را توصیه می‌کند. کارگروه پیشگیری آمریکا می‌گوید تصمیمش در این مورد بر اساس در نظر گرفتن تعادل میان خطر و سودمندی است. یک خطر عمده نتایج مثبت کاذب (نتیجه ماموگرافی مثبت است اما سرطانی وجود ندارد) که در حدود ۵۰ درصد از زنان به خصوص در زنانی که جوان‌تر هستند، رخ می‌دهد.

این کارگروه می‌گوید بر اساس بررسی‌های متفاوت مدل‌سازی به این نتیجه رسیده است که منافع غربالگری هرساله بیش از ضررهای ناشی از نتایج مثبت کاذب نیست.

با اینکه شاید فکر کنید نتیجه مثبت کاذب در غربالگری برای سرطان پستان موضوع مهمی نیست، اما باید به پیامدهای منفی دریافت تشخیص نادرست سرطان پستان به‌وسیله افراد توجه داشت، ازجمله استرس و اضطرابی که فرد تحمل می‌کند، انجام بیوپسی‌ها یا نمونه‌برداری‌های نالازم، تشخیص بیشتر از حد واقعی (که باعث درمان‌های نالازم می‌شود)، افزایش خطر میزان بروز سرطان پستان.

در توصیه جدید کارگروه پیشگیری آمریکا درجه داده شده به غربالگری سرطان پستان با ماموگرافی از لحاظ اهمیت بهداشتی از C به B ارتقا داده شده است و بنابراین بیمه‌های بهداشتی باید این عمل را پوشش دهند.

گرچه بر اساس راهنمای جدید ماموگرافی باید از ۴۰ سالگی شروع شود و هر یک سال در میان ادامه پیدا کند، اما لازم است با پزشکتان درباره خطر سرطان پستان در شما و اقدامات لازم مشورت کنید تا معلوم شود که آیا معاینه سالانه برای شما سودمند هست یا نه و اگر دارای بافت پستانی متراکم هستید، آیا استفاده از یک شیوه دیگر دوم تصویربرداری ضرورت دارد یا نه.

راهنماهای دیگر برای غربالگری

سایر سازمان‌های بهداشتی راهنماهای متفاوتی را بر اساس سن، وضعیت سلامت و انتخاب شخصی در این باره ارائه کرده‌اند. برای مثال انجمن رادیولوژی آمریکا توصیه می‌کند همه زنان از ۴۰ سال به بعد و انجمن سرطان آمریکا توصیه می‌کند همه زنان ۴۵ تا ۵۴ سال ماموگرافی سالانه انجام دهند و زنان ۵۵ ساله و بالاتر هر دو سال یکبار ماموگرافی کنند.

اما توصیه کارگروه پیشگیری آمریکا (USPTS) مهم شمرده می‌شود، زیرا این گروه کارشناسی مستقل که از متخصصان ارشد پزشکی تشکیل شده است از داده‌های بر اساس شواهد دقیق برای تدوین این راهنما استفاده کرده است.

پژوهش‌های بسیاری از این توصیه‌های جدید حمایت می‌کنند، ازجمله یک بررسی جدید دانشکده پزشکی دانشگاه واشینگتن که نشان داد میزان تشخیص سرطان پستان در زنان زیر ۵۰ سال در طول بیست سال گذشته در حال افزایش بوده است. این بررسی همچنین نشان داد که تومورهایی که در زنان جوان‌تر تشخیص داده می‌شوند، بیشتر از نوع مثبت از لحاظ گیرنده استروژن هستند و در نتیجه هورمون جنسی استروژن در زنان جوان‌تر باعث رشد بیشتر سرطان می‌شود و بالاخره اینکه زنان جوان‌تر دچار سرطان‌های مهاجم‌تری می‌شوند.

ماموگرافی که کارآمدترین وسیله غربالگری سرطان پستان است که در اختیار پزشکان قرار دارد، می‌تواند به تشخیص زودرس سرطان در این زنان جوان‌تر کمک کند.

البته در نهایت باید با دکترتان در این زمینه که در مورد خاص شما غربالگری سرطان پستان از چه زمانی باید شروع شود، مشورت کنید.

کد خبر 849494 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سرطان خبر مهم سرطان سینه

دیگر خبرها

  • اعطای تسهیلات ۳۵ میلیارد ریالی به دارندگان دستگاه‌های کارتخوان و درگاه‌های پرداخت اینترنتی بانک رفاه کارگران
  • تبعیض در اخذ تسهیلات بانکی بین مردم و کارمندان بانک‌/ تسهیلات پرداختی به کارمندان بانک‌ها از خرداد به‌روزرسانی نشده است
  • وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی برای مستاجران
  • جزئیات پرداخت وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن | وام ۳۰۰ میلیون تومانی به چه کسانی تعلق می گیرد؟
  • جزئیات پرداخت وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن
  • آخرین وضعیت متقاضیان تسهیلات مسکن در این بانک مشخص شد
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور/ از رشد موالید تا چند فرزندی
  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • وضعیت بودجه و عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده