Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کل دادگستری استان تهران از اِعمال ارفاقات قانونی برای برخی زندانیان زندان زنان قرچک خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آریا، علی القاصی مهر در نشست شورای عالی قضایی با اشاره به دستور رئیس دستگاه قضا در جلسه نهم خرداد درباره رسیدگی به وضعیت محکومان مدعی بلاتکلیفی و همچنین تعیین تکلیف زندانیان محکوم به قصاص و تلاش برای جلب رضایت اولیاء دم در زندان زنان قرچک، افزود: بلافاصله پس از این دستور، یک هیئت 6 نفره از مدیران و مسئولان قضایی استان تهران در زندان زنان قرچک مستقر شدند تا بدون استثناء وضعیت تمامی زندانیان را بررسی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: پرونده‌های همه زندانیان از شعب استخراج شده و بررسی بر روی این پرونده‌ها در دست اقدام است؛ تا کنون با مورد و پرونده‌ای که بلاتکلیف باشد و قضات باید آن‌ها را تعیین تکلیف می‌کردند مواجه نشدیم، اما با چندین مورد روبرو شدیم که افراد به دلیل نداشتن توانایی در تودیع وثیقه در زندان به سر می‌برند.
وی از اِعمال ارفاقات قانونی برای برخی زندانیان زندان زنان قرچک نیز خبر داد و گفت: تعدادی از زنان زندانی ندامتگاه قرچک به کمیسیون عفو معرفی شدند و مرخصی یا آزادی مشروط برخی زندانیان دیگر این ندامتگاه نیز در دستور کار قرار گرفته است.
القاصی‌مهر همچنین با اشاره به دستور هفته گذشته رئیس دستگاه قضا ناظر بر بررسی وضعیت مجموعه قضایی شهرستان پیشوا، از بازدید خود و همکارانش از این مجموعه قضایی در روز‌های گذشته و ملاقات‌های چهره به چهره با کارکنان و مراجعه‌کنندگان خبر داد و به ارائه گزارشی ازروند طی شده برای برخی از پرونده‌های کثیرالشاکی شهرستان پیشوا پرداخت.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: زندانیان زن زندان زنان قرچک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۶۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صیانت از آزادی‌های مشروع در سند تحول قضایی

به گزارش خبرگزاری مهر، سند تحول و تعالی قوه قضائیه (مصوب ۱۴۰۳)، هفت مأموریت قوه قضائیه در قانون اساسی را برشمرده و به تحلیل چرایی فاصله قوه قضائیه در اجرای این مأموریت‌ها تا وضع مطلوب می‌پردازد. دومین مأموریت از این هفت مأموریت، «احیای حقوق عامه، گسترش عدل و آزادی‌های مشروع» است.

در این سند، برای هر مأموریت، چالش‌هایی مشخص شده که موانع کلیدی در مسیر تحقق کامل برخی از مأموریت‌ها را نشان می‌دهد.

طبق سند جدید تحول قضائی: «فراوانی مصادیق تضییع حقوق عامه»، «محدود کردن سلیقه‌ای برخی از آزادی‌های مشروع»، «ناکافی بودن اقدامات انجام شده در امور حسبی» و «کثرت مصادیق تضییع حقوق ایران و ایرانیان در عرصه بین‌المللی»، چهار چالش یا مانعی است که در مسیر تحقق مأموریت قوه قضائیه در احیا حقوق عامه، گسترش عدل و آزادی‌های مشروع، قرار دارد.

عوامل ایجاد مشکل محدود کردن سلیقه‌ای آزادی‌های مشروع

همانطور که بیان شد، دومین مانعی که برای مأموریت قوه قضائیه در احیا حقوق عامه، گسترش عدل و آزادی‌های مشروع، در سند تحول قضائی بیان شده، «محدود کردن سلیقه‌ای برخی از آزادی‌های مشروع» است.

سند تحول عوامل ایجادکننده مشکل محدود کردن سلیقه‌ای برخی از آزادی‌های مشروع، را در قالب ۵ عامل: «ضمانت ناکافی صیانت از آزادی‌های مشروع»، «ابهام در قواعد حاکم بر برگزاری تجمعات»، «حمایت ناکافی از آزادی بیان»، «تضییع حقوق برخی از متهمان» و «کم توجهی به اجرای قانون جرم سیاسی» بیان کرده است.

راه‌های صیانت از آزادی‌های مشروع در سند جدید تحول قضائی

مسیر اصلی که برای رفع علت ضمانت ناکافی صیانت از آزادی‌های مشروع در سند تحول در نظر گرفته شده، «افزایش تبعات محدود کردن آزادی‌های مشروع» است.

برای اجرای راهبرد فوق، دو راهکار یا راه‌حل مشخص در سند تحول و تعالی قوه قضائیه در نظر گرفته شده است:

راه‌حل اول: تدوین و پیگیری تصویب «لایحه حمایت از آزادی‌های مشروع» با احصا و برشمردن مصادیق اولویت‌دار محدود کردن آزادی‌های مشروع به‌صورت دقیق و شفاف، تعیین مجازات مناسب برای عوامل آن و پیش بینی اقدامات مؤثر و متناسب نظارتی و قضائی با اصلاح قوانین و مقررات مرتبط است.

متولی اجرای این راهکار بلندمدت، معاونت حقوقی و امور مجلس، دادستانی کل کشور و ستاد حقوق بشر و امور بین‌الملل، است و مدت زمان اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۵ است.

راه‌حل دوم: پیگیری اجرای «قانون احترام به آزادی‌های مشروع و حفظ حقوق شهروندی» با ایجاد سامانه دریافت گزارش‌های مردمی نسبت به موارد نقض آزادی‌های مشروع با اولویت دادسراها، مراجع انتظامی، زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها و ایجاد سازوکار رتبه‌بندی دادگستری استان‌ها در اجرای قانون است.

متولی اجرای این راهکار کوتاه‌مدت، دفتر بازرسی ویژه و حقوق شهروندی، دادستانی کل کشور، مرکز آمار و فناوری اطلاعات، دادگستری استان‌هاست و مدت زمان اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۳ است.

کد خبر 6098946

دیگر خبرها

  • (عکس) در زندان زنان بندرعباس چه می‌گذرد؟
  • خیرین برای آزادی زندانیان و «زائر اولی‌ها» اقدام کنند
  • در زندان زنان بندرعباس چه می گذرد؟ | تصاویر
  • آزادی زندانی با پاداش آخر خدمت یک فرهنگی در شهرستان دشتی
  • بهانه های بنی اسرائیلی تل آویو برای کارشکنی در توافق جدید
  • بهانه‌های بنی اسرائیلی تل‌آویو برای کارشکنی در توافق جدید
  • ترامپ: زندان را ترجیح می‌دهم
  • استان ۲ میلیون نفری هرمزگان فقط ۱۵۶ زندانی دارد
  • اشتغال زندانیان از مهم‌ترین کارهای امنیت‌ساز است
  • صیانت از آزادی‌های مشروع در سند تحول قضایی